Прва олимпијада по сметководство 17-20 Септември 2019


Што:  Прва  Олимпијада  по  сметководство  со  наслов  “Beyond  Knowledge  – Accounting Olympiad 2019”   

Цел:  Преку  тестирање  и  спортски  игри  со  натпреварувачки  карактер  студентите  да  ги зајакнат  своите  знаења  и  вештини  овозможувајќи  им  out-of-the-box  учење,  дружење, подобрување на нивните комуникациски, презентациски и аналитички вештини кои се од особени  значење  за  нивна  понатамошна  успешна  кариера.  За  најдобрите  следува награда. 

Агенда:  17  септември  –  поаѓање  од  Скопје  во  утринските  часови,  слободно  попладне, кариоки  вечер;  18  септември  –  натпреварувачки  квиз,  предавање  од  меѓународна институција за  меки  вештини кај  студентите; 19  септември  –  предавање од  меѓународна институција,  спортски  игри,  прогласување  на  победници  –  тимски  и  индивидуално;  20 септември – поаѓање за Скопје. 

Кој  може  да  учествува?  Сите  студенти  од  прва  до  четврта  студиска  година  кои студираат сметководство.   

Кога? 17 до 20 септември 2019 година   

Каде? Хотел Гогов, Пехчево, Македонија.   Надоместок  за  учество:  Студентите  од  Економски  факултет  –  Скопје  се субвенционирани  од  страна  на  Универзитетот  Св.  Кирил  и  Методиј  и  треба  да учествуваат со 2.000 денари. Студентите од другите факултети во земјата плаќаат 7.000 денари.  Надоместокот  покрива  превоз  Скопје-Пехчево-Скопје,  3  ноќевања  -  4  дена сместување со полн пансион, учество во сите натпреварувачки активности предвидени да се  реализираат  како  дел  од  Агендата.  Надоместокот  се  плаќа  по  добиена  потврда  на емаил дека сте селектирани за учество.   

Како да аплицирам? Сите  заинтересирани студенти  може да аплицираат  со испраќање кратко CV на следниот е-маил: accolympiad@eccf.ukim.edu.mk  


31.07.2019 прочитано: 874