19 јуни 2018 (вторник), проф. д-р Сашо Калајџиевски, „Математичари, Мистици, Чуда“


На 19 јуни 2018 (вторник), проф. д-р Сашо Калајџиевски, од Department of Mathematics University of Manitoba, Winnipeg, Canada, ќе одржи предавање под наслов:

„Математичари, Мистици, Чуда“

Езотерични фрагменти од животите и делата на неколку славни математичари

Предавањето ќе се одржи во свечената сала на Ректоратот на УКИМ, со почеток во 11:00 часот. Чест ни е да ве поканиме да присуствувате на настанот со кој продолжува претставувањето на алумните на УКИМ пред академската заедница.

Од Ректоратот


13.06.2018 прочитано: 587