УНИВЕРЗИТЕТОТ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ” ВО СКОПЈЕ објавува   КОНКУРС ВО РАМКИ НА ПРОГРАМАТА ЕРАЗМУС+ АКЦИЈА 1: ИНДИВИДУАЛНА МОБИЛНОСТ ЗА СТУДЕНТИ за академската 2022/2023 година   Во рамки на програмата ЕРАЗМУС+ K103 на Европската комисија, Универзитетот „Св. Кирил и Методиј” распишува конкурс за доделување стипендии 
Read more
ПРИЈАВУВАЊЕ ЗА ПРОГРАМАТА „НАЈДОБРИТЕ ОД ЈУГОИСТОКОТ“ за  АКАДЕМСКАТА 2022-2023  ГОДИНА Поради успехот на оваа програма во текот на изминатите години Steiermärkische Sparkasse Bank и оваа година иницира соработка со Универзитетот во Грац во рамки на програмата „Најдобрите од Југоистокот“ – програма за унапредување и дообразување 
Read more
УНИВЕРЗИТЕТОТ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ” ВО СКОПЈЕ објавува   КОНКУРС ВО РАМКИ НА ПРОГРАМАТА ЕРАЗМУС+ АКЦИЈА 1: ИНДИВИДУАЛНА МОБИЛНОСТ ЗА НАСТАВЕН КАДАР за академската 2021/2022 година   Во рамки на програмата ЕРАЗМУС+ K103 на Европската комисија, Универзитетот „Св. Кирил и Методиј” распишува конкурс за доделување 
Read more
УНИВЕРЗИТЕТОТ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ” ВО СКОПЈЕ објавува   КОНКУРС ВО РАМКИ НА ПРОГРАМАТА ЕРАЗМУС+ АКЦИЈА 1: ИНДИВИДУАЛНА МОБИЛНОСТ ЗА СТУДЕНТИ за академската 2021/2022 година   Во рамки на програмата ЕРАЗМУС+ K103 на Европската комисија, Универзитетот „Св. Кирил и Методиј” распишува конкурс за доделување стипендии 
Read more
Фондацијата Леорон отвори конкурс за доделување на стипендии, на студенти запишани на државните универзитети во РСМ, кои што се од социјално загрозени семејства и ранливи категории. Повеќе детали на следните линкови: Конкурс за Стипендија МК Konkurs per stipendion AL Формулар за апликација – МК Formulari 
Read more
На 03.06.2021 година  Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, Економски факултет-Скопје и Државниот завод за ревизија склучија меморандум за соработка со цел поттикнување и афирмација на областите од заеднички интерес, изградба и зајакнување на меѓусебните деловни врски како и обезбедување достапност на професионална размена 
Read more
На 03.06.2021 година проф. д-р Предраг Трпески, декан на Економскиот факултет-Скопје при Универзитетот „Св.Кирил и Методиј“ во Скопје оствари средба со проф.д-р Метка Текавчиќ, деканка на Економскиот факултет при Универзитетот во Љубљана.   На средбата се дискутираше за продлабочување на соработката помеѓу двете високообразовни институции 
Read more
Министерството за образование и наука ја поддржува академската заедница во напорите за приближување до европскиот модел на универзитет и во достигнувањето на високите стандарди за образование на кадри подготвени за успешно справување со современите предизвици. При тоа, од голема важност е регионалното и меѓународното поврзување. 
Read more
На 11 март 2021 година се одржа вебинар на тема: „CHANGING THE MARKETING LANDSCAPE IN 2021: CHALLENGES AND PERSPECTIVES“, во организација на Катедрата за маркетинг при Економскиот факултет-Скопје, УКИМ. На вебинарот учествуваа истакнати говорници и докажани маркетинг-професионалци кои на слушателите им понудија одлична дискусија на 
Read more
     Ве молиме регистрирајте се на ЛИНКОТ После извршената регистрација автоматски ќе добиете  линк за вклучување на настанот       Повеќе информации за Јунус центарот за социјални бизниси можете да прочитате на линкот.  Повеќе информации за настанот во АГЕНДА за свечено отварање на Јунус центар за 
Read more
70 години

Во 2020 Економскиот факултет при Универзитетот “Св. Кирил и Методиј” во Скопје слави 70 години од своето основање.