fbpx
Почитувани, На покана на европскиот оддел на ММФ споделуваме информација за онлајн настан кој ќе се одржи на 30 ноември, понеделник, од 15.00 до 16.30 часот. На овој онлајн настан европскиот оддел на ММФ ќе го презентираат нивниот извештај за European Economic Outlook for Europe 
Read more
Почитувани,  Оваа година, почнувајќи од 23 до 27 ноември Министерството за финансии во рамки на Координативното тело на регулаторните институции за финансиска едукација во Македонија, заедно со Народна банка на Република Македонија, Агенцијата за супервизија на осигурувањето, Комисијата за хартии од вредност и Агенцијата  за супервизија на капитално финансирано 
Read more
ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА СТУДЕНТИ ЗА АНГАЖМАН ВО МИНИСТЕРСТВО ЗА ВНАТРЕШНИ РАБОТИ во Одделот за општи и заеднички работи- Сектор за набавки, менаџмент и логистика (Одделение за јавни набавки и примена на стандарди – 5 студенти и Одделение за менаџирање со договори- 3 студенти) Почитувани 
Read more
ПРИЈАВУВАЊЕ ЗА ПРОГРАМАТА „НАЈДОБРИТЕ ОД ЈУГОИСТОКОТ“ за  АКАДЕМСКАТА 2021-2022 ГОДИНА Поради успехот на оваа програма во текот на изминатите години Steiermärkische Sparkasse Bank и оваа година иницира соработка со Универзитетот во Грац во рамки на програмата „Најдобрите од Југоистокот“ – програма за унапредување и дообразување на 
Read more
Почитувани,   Во рамките на одбележувањето на Светскиот ден на науката, 10-ти ноември, Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје традиционално ги промовира најдобрите научници и уметник на УКИМ во одделни научноистражувачки подрачја, кои постигнале врвни научноистражувачки резултати во изминатата година.    Особена чест и задоволство 
Read more
Комисијата за хартии од вредност на Република Северна Македонија објави Конкурс за доделување на Годишна награда за млади истражувачи за најдобар труд од областа на пазарот на капитал, кој може да се најде нa веб страницата https://www.sec.gov.mk/Vesti-govori-intervjua/Konkurs-za-dodeluvanje-Godishna-nagrada-na-KKhV-za-mladi-istrazhuvachi-za-najdobar-trud-od-oblasta-na-pazarot-na-kapital .  Комисијата за хартии од вредност на Република Северна Македонија како самостојно и регулаторно 
Read more
Во рамки на програмата ЕРАЗМУС+ K103 на Европската комисија, Универзитетот „Св. Кирил и Методиј” распишува Конкурс за доделување стипендии за студенти студиски престој на високообразовните институции во ЕУ. Право на пријавување имаат само редовни студенти со завршена прва година на студии. Времетраење на мобилноста за 
Read more
Почитувани студенти, почитувани посетители,   Согласно Уредбата со законска сила за носење лична заштита на лицето заради спречување на ширењето, сузбивање на заразната болест предизвикана од коронавирусот covid-19 и заштита на населението за време на вонредна состојба (Сл.весник на Р.С.Македонија бр.107/20), Ве информирамe дека влез 
Read more
B&S Europe https://www.bseurope.com – компанија која е дел од мрежата на Економскиот факултет-Скопје, УКИМ објавува ПОВИК за отворени позиции за платена пракса за позицијата Project Assistant. Повеќе на ToR_Project Assistant Skopje_v2    КРАЕН РОК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ е 1.04.2020 година.    Заинтересираните  треба да испратат свое CV 
Read more
B&S Europe https://www.bseurope.com – компанија која е дел од мрежата на Економскиот факултет-Скопје, УКИМ објавува ПОВИК за отворени позиции за практиканти во рамки на проектот EU for You (ЕU House) и тоа: 1.      Практиканти за релизирање настани и кампањи * Повикот е достапен 
Read more
70 години

Во 2020 Економскиот факултет при Универзитетот “Св. Кирил и Методиј” во Скопје слави 70 години од своето основање.