Влијанието на енергетската криза врз синџирите на снабдување

Почитувани, Ни претставува чест и задоволство да го најавиме вебинарот во организација на Катедрата за надворешна трговија на тема „Влијанието на енергетската криза врз синџирите на снабдување“. Настанот ќе понуди дискусија за актуелните предизвици и влијанието на енергетската криза врз синџирите на снабдување со кои 

Национален ден на осигурувањето

Почитувани студенти и соработници, Ве информираме за следниот настан  Одбележување на Националниот ден на осигурувањето  1 ноември 2022 година,  Амфитеатар 2 на Економски факултет-Скопје, УКИМ,  почеток во 11:30 часот. Настанот е во организација на Агенција за супервизија на осигурување, Економски факултет-Скопје, УКИМ и Здружение на осигурители. 

EVIDENCE-INFORMED POLICY MAKING IN THE EU: CHALLENGES AND OPPORTUNITIES

Драги колеги,  Непосредно пред Светскиот ден на Науката за мир и развој, со посебно задоволство Ве покануваме на предавање на тема: “EVIDENCE-INFORMED POLICY MAKING IN THE EU: CHALLENGES AND OPPORTUNITIES” кое ќе го одржи д-р Марио Шарфбилиг, Советник за политика за наука при Joint Research Centre (JRC) во рамки на Европската Комисија.  Предавањето е 

Свечена промоција 2022

Почитувани, Со задоволство ве информираме дека на 18.11.2022 година, петок, ќе се одржи свечена церемонија на доделување дипломи на студенти на прв циклус студии, кои дипломирале во академската 2021/2022 година. Промоцијата ќе се одржи на 18.11.2022 година, со почеток во 11.00 часот, во аулата на 

Отворен ден на УКИМ

Економски факултет - Скопје бул. Гоце Делчев бр.9В, Скопје, Центар, North Macedonia

Драги матуранти, наши идни студенти, Универзитетот „Св.Кирил и Методиј“ во Скопје, на 02 декември 2022 го организира традиционалниот настан „Отворен ден на УКИМ“! Настанот ќе се одржи со физичко присуство во просториите на секој од факултетите во два термина, од 10:00 – 12:00 часот и од 12:00 – 14:00 часот. Ќе бидат 

Сметководствената и ревизорската професија против корупцијата и измамите

Почитувани студенти/колеги, Со задоволство најавуваме и ве покануваме на еднодневен семинар на тема Сметководствената и ревизорската професија против корупцијата и измамите, во организација на Катедрата за сметководство и ревизија на Економски факултет Скопје, при Универзитетот Св. “Кирил и Методиј” во Скопје во соработка со Институтот 

ОТВОРЕН ИНФОРМАТИВЕН ДЕН за промоција на студиумите на 2 циклус студии

  Почитувани, На 14 февруари 2023 година (вторник) ќе се одржи ОТВОРЕН ИНФОРМАТИВЕН ДЕН за промоција на студиумите на 2 циклус студии, согласно следниот предлог-распоред:   СТАТИСТИЧКИ МЕТОДИ ЗА БИЗНИС И ЕКОНОМИЈА со почеток во 09.30 часот. СМЕТКОВОДСТВО И РЕВИЗИЈА со почеток во 10.00 часот. 

Работилница „The power of neuromarketing“

Почитувани колеги,  Со големо задоволство најавуваме дека оваа година Катедрата Маркетинг организира работилница, со физичко присуство, која ќе се реализира на 7 март 2023 година (вторник) со почеток во 11:00 часот, на тема: The power of neuromarketing.  На настанот, ќе се објасни како со примена на невромаркетингот односно со 

Едукација и отворена дебата по повод Глобалната недела на парите

🔔Едукација и отворена дебата во организација на Економскиот факултет-Скопје и МАПАС заедно со пензиските друштва, а поддржана од Универзитетското и Факултетското студентско собрание. Настан по повод Глобалната недела на парите (20-26 март). 🗣 Планирајте си ги парите, засадете ја иднината 📅🕚20 март (понеделник), почеток: 11 

ИНФЛАЦИЈАТА „НОВ“ ГЛОБАЛЕН ПРЕДИЗВИК ЗА ЦЕНТРАЛНИТЕ БАНКИ – КОЈ Е ОДГОВОРОТ?

Почитувани, Имаме огромно задоволство да ве поканиме на вебинарот во организација на Катедрата за финансии на тема: ИНФЛАЦИЈАТА „НОВ“ ГЛОБАЛЕН ПРЕДИЗВИК ЗА ЦЕНТРАЛНИТЕ БАНКИ – КОЈ Е ОДГОВОРОТ? Датум и време: 31.03.2023 (петок) со почеток од 12:00 часот Линк за вебинарот: https://meet.google.com/eym-vonm-tvd Сите заинтересирани се