Работилница „The power of neuromarketing“

Почитувани колеги,  Со големо задоволство најавуваме дека оваа година Катедрата Маркетинг организира работилница, со физичко присуство, која ќе се реализира на 7 март 2023 година (вторник) со почеток во 11:00 часот, на тема: The power of neuromarketing.  На настанот, ќе се објасни како со примена на невромаркетингот односно со 

Едукација и отворена дебата по повод Глобалната недела на парите

🔔Едукација и отворена дебата во организација на Економскиот факултет-Скопје и МАПАС заедно со пензиските друштва, а поддржана од Универзитетското и Факултетското студентско собрание. Настан по повод Глобалната недела на парите (20-26 март). 🗣 Планирајте си ги парите, засадете ја иднината 📅🕚20 март (понеделник), почеток: 11 

ИНФЛАЦИЈАТА „НОВ“ ГЛОБАЛЕН ПРЕДИЗВИК ЗА ЦЕНТРАЛНИТЕ БАНКИ – КОЈ Е ОДГОВОРОТ?

Почитувани, Имаме огромно задоволство да ве поканиме на вебинарот во организација на Катедрата за финансии на тема: ИНФЛАЦИЈАТА „НОВ“ ГЛОБАЛЕН ПРЕДИЗВИК ЗА ЦЕНТРАЛНИТЕ БАНКИ – КОЈ Е ОДГОВОРОТ? Датум и време: 31.03.2023 (петок) со почеток од 12:00 часот Линк за вебинарот: https://meet.google.com/eym-vonm-tvd Сите заинтересирани се 

AI Now – overview of state of AI, generative AI, issues, economy and EU regulatory framework

“AI Now - overview of state of AI, generative AI, issues, economy and EU regulatory framework” кое ќе го одржи д-р Благој Делипетрев, Scientific Project Officer при Joint Research Centre (JRC) во рамки на Европската Комисија, организиран од Центарот за податоци и информации за Европската 

Презентација за Европас и Еврогајденс

Презентација за Европас и Еврогајденс од Националната агенција за европски образовни програми и мобилност на 26.4.2022 година (среда) од 11-12 часот во предавална СМЕБЕ. 

Отворен ден на УКИМ

Драги матуранти, наши идни студенти!    ОТВОРЕН ДЕН на Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј” во Скопје, на 27 април 2023 во два термина, во   10:00 часот и во  12:00 часот, со физичко присуство на секој од факултетите!  Ќе бидат презентирани студиските програми на факултетите, активностите на студентите, центрите за кариера.  Запознајте 

Како до поголема вработливост во услови на дигитализација на економијата

Со големо задоволство најавуваме дека Катедрата по Економија, на 10 мај 2023 година (среда)  организира работилница на тема „Како до поголема вработливост во услови на дигитализација на економијата“.    На работилницата ќе се разговара за прашања поврзани со актуелните предизвици на пазарот на труд во 

20 години Е-Бизнис

Оваа година ја прославуваме 20 годишнината од почетокот на департманот Е-бизнис. Се горедееме со тоа што сме дел од еволуцијата на електронската трговија и иновациите на ова поле. Во чест на нашата 20-годишнина, организираме специјален настан за да го прославиме нашиот успех и да го