fbpx

Известување за пријавување ИСПИТИ – ПРВ циклус, 2021/2022

С О О П Ш Т Е Н И Е

Прв циклус студии: Пријавување на испити Јунска сесија, 2021/2022

Ве известуваме дека пријавувањето на испити во Јунската испитна сесија во учебната 2021/2022 година, во iKnow системот, ќе се одвива во периодот од:

18 до 25.05.2022 година,

Јунската испитна сесија ќе се одвива во два термини и секој предмет ќе може да се полага во 2 различни испитни термини. Вашата електронска пријава за испитот е важечка за двата термини.

Пријавите за колоквиумите (во првиот термин) и за испитите од оваа сесија се носат на денот на полагањето и во просторијата каде се полага. Се доставува една пријава која важи за двата термина.

 

НАПОМЕНА:

*Доколку го пропуштите рокот за електронско пријавување на испитите, полагањето на испитите ќе биде возможно само преку Одделението за студентски прашања.

*евентуални технички проблеми при пријавувањето, треба да пријавите на administrator@eccf.ukim.edu.mk, најдоцна до 25.05.2022

*Професорот нема обврска да ве прими на испит доколку испитот не е пријавен и не фигурирате во списоците за полагање

 

Со почит,

Економски факултет – Скопје

Comments are closed.
70 години

Во 2020 Економскиот факултет при Универзитетот “Св. Кирил и Методиј” во Скопје слави 70 години од своето основање.