ПРИЈАВУВАЊЕ НА ИСПИТИ ЗА ТРЕТ ЦИКЛУС  27.5.2024 до 30.5.2024 год.  СОГЛАСНО АКАДЕМСКИОТ  КАЛЕНДАР НА ШКОЛАТА ЗА ДОКТОРСКИ СТУДИИ ЗА 2023/2024 АКАДЕМСКА ГОДИНА https://www.ukim.edu.mk/dokumenti_m/Akademski_kalendar_na_Shkola_za_doktorski_studii_2023-2024.pdf   ВТОРАТА ИСПИТНА СЕСИЈА ЌЕ СЕ РЕАЛИЗИРА ОД  3.6.2024 до 5.7.2024 ГОДИНА.  СТУДЕНТИТЕ КОИ ЌЕ ПОЛАГААТ, ЗАДОЛЖИТЕЛНО ВО ПЕРИОДОТ ОД  27.5.2024 до 
Read more
Почитувани, Пријавувањето на испити за Jунска(втора) испитна сесија започнува на 20.5.2024 година и ќе трае до 27.5.2024 година. Испитите што ќе ги полагате во Јунска (втора) испитна сесија задолжително  треба да ги пријавите online преку Вашиот профил на iknow. Доколку имате технички проблеми при логирањето 
Read more
31.05.2024 Дигитални иновации Економска статистика Основи на е-бизнис Проект менаџмент Управување со маркетинг канали   30.05.2024 Анализа на финансиски извештаи Вовед во економија на животна средина- проф. Пеце Н. Вовед во економија на животна средина- проф. Борче Т. Деловно комуницирање / Бизнис комуникации Државна регулација 
Read more
Им посакуваме добредојде на студенти! Студентите кои тековно студираат на прв циклус на студии или на постдипломски студии на високообразовните институции во Република Северна Македонија и во странство, може да поднесат пријава за вршење практична работа од областа на економијата, правото и информатичките науки, и 
Read more
„Самиот податок дека околу 80 отсто од средношколците се одлучиле да студираат на државните универзитети кажува дека тие избрале квалитет. Квалитетот на високообразовните државни институции пред сè се согледува во концепирање на наставните програми“, вели проф. д-р Предраг Трпески, декан на Економскиот факултет -Скопје при 
Read more
Реплек, во рамки на Програмата за практиканство, објавува Повик за пријавување за летна практична обука со можност за вработување. Програмата вклучува од еден до три месеци практикантска работа, учење од професионалци – експерти во областа, учење на процесите и вклучување во секојдневните активности во работењето. 
Read more
Со цел стимулирање на развојот на научната мисла и изработка на трудови од областа на управување со ризици и осигурување во Република Северна Македонија, како и афирмација на млади и стручни кадри, Агенцијата за супервизија на осигурување доделува годишна награда за 2024 година за истражувачки 
Read more
Почитувани, Амбасадата на Соединетите Американски Држави во Скопје објавува повик за пријавување на студенти заинтересирани за посетување на практикантска работа. ❗️Рок за аплицирање до 7-ми април Повеќе информации на следните линкови: FNSIP Vacancy Announcements 2024 Local Student Internship   Со почит, Економски факултет – Скопје
Read more
Денес во просториите на Економскиот факултет – Скопје, деканот проф. д-р Предраг Трпески одржа состанок со г-дин Александар Манев-генерален директор на Кроација осигурување АД, Друштво за неживотно осигурување Скопје и со претставници од истата институција. Во рамки на остварената средба, се одвиваше плодна дискусија во 
Read more
Врз основа на Мемпрандумот за деловно-техничка соработка помеѓу Економски факултет-Скопје, Универзитет „Св.Кирил и Методиј“ во Скопје и Царинската управа  на Р.С.Македонија, Царинската управа објавува повик за пријавување на практиканти заинтересирани за посетување на студентска пракса. Студентската пракса ќе се одвива во месеците јули и август, 
Read more
70 години

Во 2020 Економскиот факултет при Универзитетот “Св. Кирил и Методиј” во Скопје слави 70 години од своето основање.