fbpx
ТРЕТ ЦИКЛУС СТУДИИ Упис  на летен  семестар 2022/2023 и заверка на зимски семестар 2022/2023 ќе се реализира  во деновите 13.02  – 17.02.2023 од 11:00-14:00 часот Во прилог информации за упис на летен семестар Потребни документи за: Упис на летен семестар 2022/2023 Образец за упис на 
Read more
ЗАВЕРКА НА ЗИМСКИОТ/ УПИС НА ЛЕТНИОТ СЕМЕСТАР 2022/2023 (06 -21.02.2023, од 10,30-14,00 ч)   1. ЗАВЕРКА на ЗИМСКИОТ семестар, 2022/2023 Потребни документи: Образец за заверка на семестар Студентите кои ги положиле сите предвидени испити заклучно со Јануарската сесија, 2022/2023, заверката на семестарот ќе ја направат 
Read more
Информација и распоред за заверка на зимски семестар и упис на летен семестар за втор циклус 2022/2023 година Почитувани,  Ве информираме дека во системот iknow e креиран летниот семестар 2022/2023 година и сите студенти кои се запишале во првиот уписен рок или имаат предмети за 
Read more
ВТОР ЦИКЛУС СТУДИИ: Распоред за одржување на Јануарско-февруарска сесија, 2023 ЈАНУАРСКО ФЕВРУАРСКА СЕСИЈА 2023 24.01.2023 Час Просторија Монетарен систем и политика   7 17:00 П5 Менаџмент на промени/Управување со промените (МБА)   2 Change management   2 Меѓународен менаџмент на човечки ресурси   2 Бизнис информациски системи   5 25.01.2023 
Read more
09.02.2023 Математика за економисти – проф. Игор И. Математика за економисти – проф. Виолета Ц. Инвестиционен менаџмент Менаџмент на ризик Методи на макроекономска анализа     08.02.2023 Јавни финансии Дизајн и развој на веб Методи на продажба Аграрна политика Економија на иновации Банкарство Анализа на 
Read more
18.01.2023 Јавни финансии Економика на Македонија Маркетинг менаџмент Стратегиски менаџмент Бизнис етика / Деловна етика  17.01.2023 Основи на сметководство Системска анализа на е-бизнис Економетрија Корпоративно финанансиско известување Менаџмент на човечки ресурси Национални сметки Меѓународен маркетинг 16.01.2023 Банкарски менаџмент Аграрна политика Дигитална економија Економски раст и 
Read more
ПРИЈАВУВАЊЕ НА ИСПИТИ од 03.01-09.01.2023 Студентите кои не можат и/или не знаат да се пријават on-line истото можат да го направат на шалтерите на Службата за студентски прашања, од 03.01.2023 до 09.01.2023 (16:00ч).  На денот на одржување на испитот/ите студентите носат уредно пополнета пријава и 
Read more
Почитувани, Пријавувањето на испити за јануарската прва испитна сесија  започнува на 03.01.2023 година и ќе трае до 09.01.2023 година.  Испитите што ќе ги полагате во јануарската  испитна сесија задолжително треба да ги пријавите online преку Вашиот профил на iknow. Доколку имате технички проблеми при логирањето 
Read more
ПРИЈАВУВАЊЕ НА ИСПИТИ ЗА ТРЕТ ЦИКЛУС – ПРВА ИСПИТНА СЕСИЈА СОГЛАСНО АКАДЕМСКИОТ  КАЛЕНДАР НА ШКОЛАТА ЗА ДОКТОРСКИ СТУДИИ ЗА 2022/2023 АКАДЕМСКА ГОДИНА https://www.ukim.edu.mk/dokumenti_m/Univerzitetski_kalendar_2022-2023.pdf  ПРВАТА ИСПИТНА СЕСИЈА ЌЕ СЕ РЕАЛИЗИРА ОД  16.01.2023 ДО 14.02.2023 година СТУДЕНТИТЕ КОИ ЌЕ ПОЛАГААТ, ЗАДОЛЖИТЕЛНО ВО ПЕРИОДОТ ОД  26.12.2022 ДО 07.01.2023 
Read more
Почитувани, на следните линкови можете да ги погледнете прелиминарните листи на пријавени кандидати на Економски факултет по конкурс за 2022/2023 година на трет циклус – докторски студии – втор уписен рок Организациски науки и управување (менаџмент) – (исполнуваат услови) Организациски науки и управување (менаџмент) – 
Read more
70 години

Во 2020 Економскиот факултет при Универзитетот “Св. Кирил и Методиј” во Скопје слави 70 години од своето основање.