fbpx

Отворен ден на УКИМ, 18 август 2021 година од 10 до 12 часот

Драги матуранти, наши идни студенти,
Универзитетот „Св.Кирил и Методиј“ во Скопје, на 18 и 19 август организира „Отворен ден на УКИМ“. Настанот ќе се одржи online преку платформата Microsoft Teams.
Видеконференциската сесија со Економски факултет-Скопје ќе се одржи на 18 август, 10 – 12 часот. Линкот за пристап можете да го преземете од следниот линк: http://www.ukim.edu.mk/otvoren-den.
Ќе бидат презентирани студиските програми на факултетите, активностите на студентите, центрите за кариера.
Запознајте ги одблиску професорите и студентите, прашајте сѐ што ве интересира за студиските програми, можностите за стипендирање, слушнете ги искуствата на студентите, нивните активности и вклученост во научноистражувачките проекти, дознајте за можностите за меѓународна размена, за студентскиот живот, за практиканството, за кариерните можности….
Студирајте на Универзитетот со најдолга традиција во нашата земја!
Comments are closed.
70 години

Во 2020 Економскиот факултет при Универзитетот “Св. Кирил и Методиј” во Скопје слави 70 години од своето основање.