fbpx
ПРИЈАВУВАЊЕ НА ИСПИТИ од 03.01-09.01.2023 Студентите кои не можат и/или не знаат да се пријават on-line истото можат да го направат на шалтерите на Службата за студентски прашања, од 03.01.2023 до 09.01.2023 (16:00ч).  На денот на одржување на испитот/ите студентите носат уредно пополнета пријава и 
Read more
Почитувани, Пријавувањето на испити за јануарската прва испитна сесија  започнува на 03.01.2023 година и ќе трае до 09.01.2023 година.  Испитите што ќе ги полагате во јануарската  испитна сесија задолжително треба да ги пријавите online преку Вашиот профил на iknow. Доколку имате технички проблеми при логирањето 
Read more
ПРИЈАВУВАЊЕ НА ИСПИТИ ЗА ТРЕТ ЦИКЛУС – ПРВА ИСПИТНА СЕСИЈА СОГЛАСНО АКАДЕМСКИОТ  КАЛЕНДАР НА ШКОЛАТА ЗА ДОКТОРСКИ СТУДИИ ЗА 2022/2023 АКАДЕМСКА ГОДИНА https://www.ukim.edu.mk/dokumenti_m/Univerzitetski_kalendar_2022-2023.pdf  ПРВАТА ИСПИТНА СЕСИЈА ЌЕ СЕ РЕАЛИЗИРА ОД  16.01.2023 ДО 14.02.2023 година СТУДЕНТИТЕ КОИ ЌЕ ПОЛАГААТ, ЗАДОЛЖИТЕЛНО ВО ПЕРИОДОТ ОД  26.12.2022 ДО 07.01.2023 
Read more
Почитувани, на следните линкови можете да ги погледнете прелиминарните листи на пријавени кандидати на Економски факултет по конкурс за 2022/2023 година на трет циклус – докторски студии – втор уписен рок Организациски науки и управување (менаџмент) – (исполнуваат услови) Организациски науки и управување (менаџмент) – 
Read more
САМО студентите кои се стекнале со право на полагање на II колоквиум, задолжително треба да го/ги пријават колоквиумите во iKnow системот, во периодот од:  20 до 30.12.2022 година (16:00ч) На денот на одржување на колоквиумот студентите носат уредно пополнета пријава и индекс.   НАПОМЕНА: *Доколку го пропуштите рокот за електронско пријавување на колоквиумите, 
Read more
Менаџмент на човечки ресурси
Read more
Почитувани, Ве известуваме дека процесот на спроведување на колоквиуми на Економскиот факултет-Скопје продолжува без понатамошно одложување. Колоквиумите закажани на 29.11.2022 година ќе се одржат навремено и согласно распоредот. Со оглед дека и во текот на утрешниот ден е можен отежнат пристап предизвикан од блокирањето на 
Read more
Почитувани колеги,  Поради денешните блокирани сообраќајници и крајно отежнатиот пристап до Факултетот, сите колоквиуми закажани за денес Понеделник – 28.11.2022 се одложуваат. Истите ќе се одржат во Сабота – 03.12.2022 во истите термини.  Ви благодариме за разбирањето.Ваш Економски Факултет-Скопје
Read more
Почитувани студенти, На следниот линк можете да го погледнете конкурсот за доделување на 9 стипендии од страна на 9 осигурителни компании во учебанта 2022/2023 КОНКУРС за доделување 9 стипендии 2022/2023 Со почит, Економски факултет – Скопје
Read more
Соопштение Согласно Одлуката на Унив. Св Кирил и Методиј во Скопје, сите редовни и вонредни студенти од ПРВА ГОДИНА – запишани во учебната 2022/2023, задолжително треба да направат систематски преглед во ЗУ Поликлиника на Универзитетот Св. Кирил и Методиј – Скопје (сместена во студентскиот дом Кузман 
Read more
70 години

Во 2020 Економскиот факултет при Универзитетот “Св. Кирил и Методиј” во Скопје слави 70 години од своето основање.