Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Како до поголема вработливост во услови на дигитализација на економијата

мај 10, 2023 @ 12:00 - 14:00


Со големо задоволство најавуваме дека Катедрата по Економија, на 10 мај 2023 година (среда)  организира работилница на тема Како до поголема вработливост во услови на дигитализација на економијата“. 

 

На работилницата ќе се разговара за прашања поврзани со актуелните предизвици на пазарот на труд во земјата, очекувани ефекти од дигитализацијата врз побарувачката за труд и појавата на нови работни места, кои нови вештини ги побаруваат фирмите од вработените и сл..

 

Работилницата ќе се одржи во Амфитеатар 2, со почеток во 12:00 часот.

 

Сите заинтересирани се добредојдени да го проследат настанот!

 

Ве очекуваме.

Details

Date:
мај 10, 2023
Time:
12:00 - 14:00
Comments are closed.