fbpx

Latest Past Events

Отворен ден на УКИМ

Економски факултет - Скопје бул. Гоце Делчев бр.9В, Скопје

Драги матуранти, наши идни студенти, Универзитетот „Св.Кирил и Методиј“ во Скопје, на 02 декември 2022 го организира традиционалниот настан „Отворен ден на УКИМ“! Настанот ќе се одржи со физичко присуство во просториите на секој од факултетите во два термина, од 10:00 – 12:00 часот и од 12:00 – 14:00 часот. Ќе бидат 

Свечена промоција 2022

Почитувани, Со задоволство ве информираме дека на 18.11.2022 година, петок, ќе се одржи свечена церемонија на доделување дипломи на студенти на прв циклус студии, кои дипломирале во академската 2021/2022 година. Промоцијата ќе се одржи на 18.11.2022 година, со почеток во 11.00 часот, во аулата на 

EVIDENCE-INFORMED POLICY MAKING IN THE EU: CHALLENGES AND OPPORTUNITIES

Драги колеги,  Непосредно пред Светскиот ден на Науката за мир и развој, со посебно задоволство Ве покануваме на предавање на тема: “EVIDENCE-INFORMED POLICY MAKING IN THE EU: CHALLENGES AND OPPORTUNITIES” кое ќе го одржи д-р Марио Шарфбилиг, Советник за политика за наука при Joint Research Centre (JRC) во рамки на Европската Комисија.  Предавањето е