fbpx
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Одбележување на Денот на европската статистика

октомври 27, 2021 @ 12:00 - 13:00

Во рамки на одбележувањето на Денот на европската статистика, Народната банка организира посебни тематски презентации за промоција на вредноста на статистиката, насочени кон младите економисти, како едни од клучните корисници на статистичките податоци кои што ги објавува НБРСМ.

Економскиот факултет-Скопје, Универзитет „Св.Кирил и Методиј“ во Скопје го поддржува овој настан и дава свој придонес со свое директно учество т.е. со презентацијата на тема „Статистички податоци: Моќно оружје коешто му е потребно на секој студент“ која ќе ја одржи Султанија Бојчева-Терзијан, директор на Дирекцијата за статистика.

Настанот е отворен за сите професори и студенти.

 

Details

Date:
октомври 27, 2021
Time:
12:00 - 13:00
Website:
https://nbrm.webex.com/nbrm/j.php?MTID=m1d9b1d5f4a3ab19264227a95655b7468

Organizer

Народна банка на Република Северна Македонија

Venue

е-настан
Comments are closed.