Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Онлајн работилница за развој на социјални бизнис идеи

март 29, 2022 @ 16:00 - 20:00

Почитувани,

 

Јунус центарот за социјални бизниси при Економски факултет – Скопје ве поканува на онлајн работилница за развој на социјални бизнис идеи која ќе се одржи на 29 март (вторник) од 16:00 часот.
Пријавете се на следниот линк: https://bit.ly/36I0Tcs
Во последно време интересот за социјални претпријатија бележи значаен раст, ? но поимот не секогаш е доволно јасен. Исто така, од големо значење за социјалните бизниси се младите луѓе кои се катализатори на иднината и имаат можност сами да го создадат светот во кој сакаат да живеат.
Затоа, учествувајте на оваа обука преку која ќе може да го проширите вашето знаење ? за социјалните бизниси и да научите како да креирате и развиете сопствени социјални бизнис идеи!
Што може да очекувате?
✅ Запознавање со концептот на социјално претприемништво
✅ Заедничко поставување и решавање на социјални и општествени проблеми
✅ Креирање и развој на сопствена бизнис идеја
✅ Користење бизнис канвас модел за развивање на идеја

 

Ве очекуваме!
Со почит,
Економски факултет-Скопје

 

Details

Date:
март 29, 2022
Time:
16:00 - 20:00
Website:
https://www.facebook.com/EkonomskiFakultetSkopje/posts/5274360229249745
Comments are closed.