Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

СТУДЕНТСКИ НАТПРЕВАР – UNIJA CHALLENGE 2023

октомври 12, 2023 - декември 1, 2023

Студентски натпревар кој не сакате да го пропуштите

Студентскиот регионален натпревар што оваа година го организира Unija Smart Accounting ќе им даде можност на сите студенти да ги искажат своите иновативни идеи во:

  • Сметководство
  • Консалтинг
  • Информатички технологии

Доколку сте студент кој има знаење од наведените области, а сакате да ги споделите вашите досега невидени идеи со нас, тогаш студентскиот натпревар (Unija Challenge) е вистинското место за вас!

Што всушност е Union Challenge?

Unija Challenge е студентски регионален натпревар за најдобри проектни задачи во споменатите области. Задачите и темите од овие области претставуваат интересен предизвик во кој учениците можат да го тестираат своето постоечко знаење, да го надградат и да стекнат нови искуства.

Зошто се организира студентскиот натпревар?

Има повеќе причини зошто организираме студентски регионален натпревар. Некои од овие причини се:

  • Потребата од нови креативни решенија кои ги поместуваат границите во споменатите полиња;
  • Обезбедување нови можности за студентите каде што можат да освојат вредни награди, но и да добијат значајни препораки;
  • Можност за соработка во иднина и сл.

Тимовите на Unija Smart Accounting секогаш стојат зад фактот дека вашиот неконвенционален и неоптоварен поглед на сметководството, консалтинг или информатичката технологија може да донесе иновативни и свежи решенија кои можат да бидат совршен прв чекор за нови откритија.

Нашето мото „Take the Challenge“ ги поканува младите да ги поместат своите граници на креативност. Сето ова е со цел да се откријат нови начини на решавање задачи, одговори на дадени теми, но исто така е показател дека „Thinking outside the box “ всушност е многу ценето.

Ваквиот студентски натпревар е секако добредојдена референца, но и добра основа за успешен почеток на кариера во нашата компанија.

Details

Start:
октомври 12, 2023
End:
декември 1, 2023
Website:
https://unija.com/mk/студентски-натпревар-unija-challenge-2023/
Comments are closed.