Интервју за „Блумберг Адрија“ со проф. д-р Предраг Трпески, декан на Економскиот факултет – Скопје

„Самиот податок дека околу 80 отсто од средношколците се одлучиле да студираат на државните универзитети кажува дека тие избрале квалитет. Квалитетот на високообразовните државни институции пред сè се согледува во концепирање на наставните програми“, вели проф. д-р Предраг Трпески, декан на Економскиот факултет -Скопје при УКИМ во интервју за „Блумберг Адрија“.

Тој дополнува дека седумте студиски програми на Економскиот факултет – Скопје се усогласени со студиските програми на реномирани универзитети кои се рангирани помеѓу 50-те универзитети на Шангајската листа.

>>>Целото интервју со деканот на Економскиот факултет – Скопје, проф. д-р Предраг Трпески на линкот подолу 👇🏻

Интервју за „Блумберг Адрија“ со проф. д-р Предраг Трпески

Comments are closed.
70 години

Во 2020 Економскиот факултет при Универзитетот “Св. Кирил и Методиј” во Скопје слави 70 години од своето основање.