fbpx
Почитувани студенти, Традиционално како секоја година Царинската управа на Р.С. Македонија објавува повик за пријавување на практиканти заинтересирани за посетување на практична настава. Практичната настава ќе се одвива во месеците јуни, јули и август, во времетраење од најмалку 5, а најмногу 30 работни дена, со 
Read more
Почитувани, Американско катче Скопје организира курс за медиумска писменост „Добро Проверено“, преку кој учесниците ќе научат како да развијат вештини за критичко размислување и како да препознаат дезинформации и пропаганда. Сите подетални информации, како и начинот за аплицирање се достапни на следниот линк: https://forms.gle/PEZDkZ6mKDxAMnbR9 Со почит, 
Read more
На 16 март 2022 година се одржа вебинар на тема: „Онлајн продажбата и однесувањето на купувачите: успешни примери од македонската практика“, во организација на Катедрата Маркетинг при Економскиот факултет-Скопје, УКИМ. На вебинарот учествуваа истакнати говорници и докажани маркетинг-професионалци кои презентираа успешни примери од македонската практика 
Read more
Универзитетското студентско собрание на УКИМ во соработка со факултетските студентски собранија и Центарот за дарување крв при Институт за трансфузиона медицина организираа крводарителска акција на универзитетско ниво.Економскиот факултет-Скопје ја изразува својата огромна благодарност до Универзитетското студентско собрание на Универзитет „Св.Кирил и Методиј“ во Скопје и 
Read more
Д-р Виолета Цветкоска, професор на предметите Операциони истражувања и Основи на бизнис-аналитика и сертифициран обучувач, првпат ќе ја користи оваа платформа за предметот Основи на бизнис-аналитика на прв циклус на студии на Економскиот факултет -Скопје при УКИМ, а земјава ќе биде трета на листата на 
Read more
КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА ВО КАМПУСОТ НА УКИМ (во просториите на Економскиот факултет-Скопје) ! 14-ти и 15-ти февруари (понеделник и вторник) од 9 до 14ч!Универзитетското студентско собрание на УКИМ во соработка со факултетските студентски собранија и Центарот за дарување крв при Институт за трансфузиона медицина организираат крводарителска акција 
Read more
Почитувани, на следниот линк можете да го погледнете огласот и отворените работни позиции на НБРМ: https://www.nbrm.mk/vrabotuvanje-vo-narodnata-banka-1.nspx Со почит, Економски факултет – Скопје
Read more
365 дена позади нас со многу организирани настани, работилници, конференции, школи… Ние како Економски факултет-Скопје, УКИМ ќе ја запаметиме изминатата 2021 година по тоа што беше ПОЛНА година во која трудољубиво ги поместувавме границите на сопствените достигнувања… За тоа што направивме, може да погледнете во 
Read more
Драги наши идни студенти, Универзитетот ,,Св.Кирил и Методиј” во Скопје, на 30 ноември 2021 организира ,,Отворен ден на УКИМ”.Настанот ќе се одржи online преку платформата Microsoft Teams http://www.ukim.edu.mk/otvoren-den Запознајте ги одблиску професорите и студентите, прашајте сè што ве интересира за студиските програми, можностите за стипендирање, слушнете ги искуствата 
Read more
Почитувани колеги,  Ве известуваме дека во рамките на петтото издание на Денови на финансиска писменост, претставници од Министерството за финансии ќе одржат предавање на тема: Групно финансирање (crowdfunding).   Станува збор за концепт на финансирање на идеи, проекти, производи во почетни фази од развој, мали и средни претпријатија и 
Read more
70 години

Во 2020 Економскиот факултет при Универзитетот “Св. Кирил и Методиј” во Скопје слави 70 години од своето основање.