fbpx

Предавање на Министерот за финансии Фатмир Бесими – „Smart Finance for SmartER Growth“

Почитувани, 

 

Оваа година, почнувајќи од 23 до 27 ноември Министерството за финансии во рамки на Координативното тело на регулаторните институции за финансиска едукација во Македонија, заедно со Народна банка на Република Македонија, Агенцијата за супервизија на осигурувањето, Комисијата за хартии од вредност и Агенцијата  за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување, организира „Денови на финансиска писменост” – јавен настан кој има за цел подигнување на нивото и општата свест  за значењето на финансиската писменост.

 

Во тие рамки, Министерот за финансии г-дин Фатмир Бесими ќе одржи предавање за студентите на тема „Smart Finance for SmartER Growth.”

 

Предавањето ќе се одржи на 27.11.2020 година, петок, со почеток во 17.30 часот,  online на следниот LINK  

Сите заинтересирани студенти се добредојдени да го проследат настанот. 

 

 

Comments are closed.
70 години

Во 2020 Економскиот факултет при Универзитетот “Св. Кирил и Методиј” во Скопје слави 70 години од своето основање.