Економскиот факултет-Скопје, УКИМ, од 05.02.2020 година, и официјално стана членка на CESEENet мрежата (South-East European PhD Network)  која има за цел да ја унапреди и олесни соработката меѓу универзитетите од Централна и Источна Европа кои нудат докторски студии од областите Економија и Бизнис, со цел 
Read more
Young Economic Minds (YEM) преставува првиот портал на младите македонски економисти. YEM има цел да им овозможи на сите млади умови да ги канализираат своите идеи, размислувања и предлози, кои преточени во статии, истражувања и анализи ќе ја развијат нивната критичка мисла и ќе придонесат 
Read more
Нашиот отворен ден претставува најдобра можност детално да се запознаете со програмите за магистерски студии кои ги нудиме, да ја почувствувате атмосферата на нашата високо-образовна институција и да разговарате со нашите раководители и секретари на програмите, со тековните студенти и со алумните. Да се има 
Read more
На ден 5.11.2019 година (вторник) од 9.00 до 10.00 часот во Амфитеатар 2 на Економскиот факултет-Скопје, УКИМ свое предавање ќе одржи Карел Ван Хуле, професор на Католичкиот Универзитет во Левен, Белгија и на Гете Универзитет во Франкфурт, Германија. Како креатор на Солвентност 2, професорот Ван 
Read more
Нобеловата награда за економија за 2019 година ја добија Абиџит Банерџи (Abhijit Banerjee), Естер Дифло (Esther Duflo) и Мајкл Кремер (Michael Kremer). Агендата на настанот е следната: 13:00 часот Обраќање на Деканот на Економски факултет – Скопје Проф. д-р Предраг Трпески 13:05 часот “50 години од доделувањето на првата Нобелова награда за економија“ Проф. д-р Трајко Славески 
Read more
70 години

Во 2020 Економскиот факултет при Универзитетот “Св. Кирил и Методиј” во Скопје слави 70 години од своето основање.