Latest Past Events

Отворен информативен ден за втор циклус студии

Почитувани, На 12 февруари 2024 година (понеделник) ќе се одржи ОТВОРЕН ИНФОРМАТИВЕН ДЕН за промоција на студиумите на 2 циклус студии, согласно следниот распоред: 1. СТАТИСТИЧКИ МЕТОДИ ЗА БИЗНИС И ЕКОНОМИЈА со почеток во 09.30 часот. 2. СМЕТКОВОДСТВО И РЕВИЗИЈА со почеток во 10.00 часот. 

Одбележување на доделувањето на нобеловата награда за економија за 2023 година

На 5 декември 2023 година, со почеток во 11.00 часот, во Амфитеатар 2, ќе се одбележи доделувањето на Нобеловата награда за економија за 2023 година, настан кој традиционално се одржува на Економскиот факултет – Скопје, при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј” во Скопје.   Следејќи 

Симулација со SIMUL8

Со голема чест ве покануваме на онлајн предавање за симулација со Simul8 кое ќе го одржи врвниот професор д-р Мехди Толу од Универзитетот во Сари, кој е визитинг професор по предметот Операциони истражувања за академската 2023/2024 година на Економски факултет - Скопје, при Универзитетот „Св.