Станете сајбер лидер: паметен, безбеден и квалификуван!

The Congress Centre, Ohrid, Republic of North Macedonia Ohrid, North Macedonia

Почитувани студенти,   со задоволство ве информираме дека Економскиот факултет - Скопје објавува повик за пријавување за учество на 13-та меѓународна летна школа што ќе се одржи под мотото „Станете сајбер лидер: паметен, безбеден и квалификуван“. Интердисциплинарната летна школа за сајбер безбедност ќе се одржи 

ИНФОРМАТИВНА СЕСИЈА за Еразмус+ СТУДЕНТСКАТА МОБИЛНОСТ

ВАЖНО: На 06.09.2023 година (среда) од 10.00-11.00 часот, Економскиот факултет-Скопје , УКИМ ќе организира  ИНФОРМАТИВНА СЕСИЈА за Еразмус+ СТУДЕНТСКАТА МОБИЛНОСТ (online на следниот линк https://meet.google.com/nok-gmbs-edh ) УНИВЕРЗИТЕТОТ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ” ВО СКОПЈЕ објавува КОНКУРС ВО РАМКИ НА ПРОГРАМАТА ЕРАЗМУС+ АКЦИЈА 1: ИНДИВИДУАЛНА МОБИЛНОСТ ЗА 

Трета олимпијада по сметководство – „Повеќе од знаење“

The Congress Centre, Ohrid, Republic of North Macedonia Ohrid, North Macedonia

Почитувани студенти, со задоволство ве информираме дека Катедрата по Сметководство и ревизија објавува повик за пријавување за учество на Трета олимпијада по сметководство - „Повеќе од знаење“. Настанот ќе се одржи во периодот од 18-21 септември 2023 г. во Конгресниот центар на УКИМ во Охрид. 

Повик за учество на обука: Станете шампиони за социјално претприемништво

Скопје

Сакаш да го промениш светот? Имаш идеја која може да реши важен општествен проблем? Можеш да работиш со свои врсници на развој на нов производ или услуга кои решаваат проблеми поврзани со сиромаштијата, невработеноста, нееднаквоста, образованието, здравиот начин на живот, урбаното живеење или руралните можности 

СТУДЕНТСКИ НАТПРЕВАР – UNIJA CHALLENGE 2023

Студентски натпревар кој не сакате да го пропуштите Студентскиот регионален натпревар што оваа година го организира Unija Smart Accounting ќе им даде можност на сите студенти да ги искажат своите иновативни идеи во: Сметководство Консалтинг Информатички технологии Доколку сте студент кој има знаење од наведените области, а 

Симулација со SIMUL8

Со голема чест ве покануваме на онлајн предавање за симулација со Simul8 кое ќе го одржи врвниот професор д-р Мехди Толу од Универзитетот во Сари, кој е визитинг професор по предметот Операциони истражувања за академската 2023/2024 година на Економски факултет - Скопје, при Универзитетот „Св. 

Одбележување на доделувањето на нобеловата награда за економија за 2023 година

На 5 декември 2023 година, со почеток во 11.00 часот, во Амфитеатар 2, ќе се одбележи доделувањето на Нобеловата награда за економија за 2023 година, настан кој традиционално се одржува на Економскиот факултет – Скопје, при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј” во Скопје.   Следејќи 

Отворен информативен ден за втор циклус студии

Почитувани, На 12 февруари 2024 година (понеделник) ќе се одржи ОТВОРЕН ИНФОРМАТИВЕН ДЕН за промоција на студиумите на 2 циклус студии, согласно следниот распоред: 1. СТАТИСТИЧКИ МЕТОДИ ЗА БИЗНИС И ЕКОНОМИЈА со почеток во 09.30 часот. 2. СМЕТКОВОДСТВО И РЕВИЗИЈА со почеток во 10.00 часот. 

Креативна работилница – катедра Маркетинг

Економски факултет - Скопје бул. Гоце Делчев бр.9В, Скопје, Центар, North Macedonia

Почитувани колеги, Со големо задоволство најавуваме дека оваа година Катедрата Маркетинг организира работилница за студентите, која ќе се реализира на 20 март 2024 година (среда) со почеток во 9:00 часот. Преку тимска работа, студентите ќе имаат можност да работат на конкретна задача и да изготват 

Улогата на жената во економската трансформација на општеството

Економски факултет - Скопје бул. Гоце Делчев бр.9В, Скопје, Центар, North Macedonia

  Почитувани, Ни претставува особена чест и задоволство да Ве поканиме да присуствувате на работилницата, организирана од страна на Катедрата по Економија, на тема „Улогата на жената во економската трансформација на општеството“.   Агендата на настанот е следна: Поздравен говор и отворање на настанот -