Kурс за медиумска писменост „Добро Проверено“

Почитувани,

Американско катче Скопје организира курс за медиумска писменост „Добро Проверено“, преку кој учесниците ќе научат како да развијат вештини за критичко размислување и како да препознаат дезинформации и пропаганда.

Сите подетални информации, како и начинот за аплицирање се достапни на следниот линк: https://forms.gle/PEZDkZ6mKDxAMnbR9

Со почит,
Економски факултет-Скопје, УКИМ

Comments are closed.
70 години

Во 2020 Економскиот факултет при Универзитетот “Св. Кирил и Методиј” во Скопје слави 70 години од своето основање.