fbpx

Новости

Ќе се засилат заедничките економски истражувања на Народната банка и Економскиот факултет – Скопје при УКИМ

Ќе се засилат заедничките вложувања во економските истражувања и во унапредувањето на знаењата и вештините…

Доделување признанија на најдобрите студенти дипломирани во академската 2019/2020 година

На 17.03.2021 година Деканот на Економскиот факултет – Скопје, Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ во…

Информација за одржан вебинар на тема „CHANGING THE MARKETING LANDSCAPE IN 2021: CHALLENGES AND PERSPECTIVES“

На 11 март 2021 година се одржа вебинар на тема: „CHANGING THE MARKETING LANDSCAPE IN…

Официјално отворање на Јунус центар за социјални бизниси на Економски факултет – Скопје (инаугуративен говор – професор Мохамед Јунус) & Вебинар „КРЕИРАЊЕ БИЗНИСИ БАЗИРАНИ НА ВРЕДНОСТ“

   Ве молиме регистрирајте се на ЛИНКОТПосле извршената регистрација автоматски ќе добиете линк за вклучување на настанот    Повеќе информации…

Презентирање на извештајот за „European Economic Outlook for Europe for 2020-21“ од страна на ММФ

Почитувани, На покана на европскиот оддел на ММФ споделуваме информација за онлајн настан кој ќе…

Предавање на Министерот за финансии Фатмир Бесими - „Smart Finance for SmartER Growth“

Почитувани,  Оваа година, почнувајќи од 23 до 27 ноември Министерството за финансии во рамки на Координативното…

ПРИЈАВУВАЊЕ ЗА ПРОГРАМАТА „НАЈДОБРИТЕ ОД ЈУГОИСТОКОТ“ за АКАДЕМСКАТА 2021-2022 ГОДИНА

ПРИЈАВУВАЊЕ ЗА ПРОГРАМАТА „НАЈДОБРИТЕ ОД ЈУГОИСТОКОТ“ за  АКАДЕМСКАТА 2021-2022 ГОДИНАПоради успехот на оваа програма во текот…

Проф. д-р Николина Паламидовска-Стерјадовска од Економски факултет-Скопје - најдобар научник во областа на општествените науки за 2019 година

Почитувани,  Во рамките на одбележувањето на Светскиот ден на науката, 10-ти ноември, Универзитетот „Св. Кирил…

КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ ГОДИШНА НАГРАДА НА КХВ ЗА МЛАДИ ИСТРАЖУВАЧИ ЗА НАЈДОБАР ТРУД ОД ОБЛАСТА НА ПАЗАРОТ НА КАПИТАЛ

Комисијата за хартии од вредност на Република Северна Македонија објави Конкурс за доделување на Годишна награда за…

70 години

Во 2020 Економскиот факултет при Универзитетот “Св. Кирил и Методиј” во Скопје слави 70 години од своето основање.