Повик за учество на обука: Станете шампиони за социјално претприемништво

Скопје

Сакаш да го промениш светот? Имаш идеја која може да реши важен општествен проблем? Можеш да работиш со свои врсници на развој на нов производ или услуга кои решаваат проблеми поврзани со сиромаштијата, невработеноста, нееднаквоста, образованието, здравиот начин на живот, урбаното живеење или руралните можности 

СТУДЕНТСКИ НАТПРЕВАР – UNIJA CHALLENGE 2023

Студентски натпревар кој не сакате да го пропуштите Студентскиот регионален натпревар што оваа година го организира Unija Smart Accounting ќе им даде можност на сите студенти да ги искажат своите иновативни идеи во: Сметководство Консалтинг Информатички технологии Доколку сте студент кој има знаење од наведените области, а 

Симулација со SIMUL8

Со голема чест ве покануваме на онлајн предавање за симулација со Simul8 кое ќе го одржи врвниот професор д-р Мехди Толу од Универзитетот во Сари, кој е визитинг професор по предметот Операциони истражувања за академската 2023/2024 година на Економски факултет - Скопје, при Универзитетот „Св. 

Одбележување на доделувањето на нобеловата награда за економија за 2023 година

На 5 декември 2023 година, со почеток во 11.00 часот, во Амфитеатар 2, ќе се одбележи доделувањето на Нобеловата награда за економија за 2023 година, настан кој традиционално се одржува на Економскиот факултет – Скопје, при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј” во Скопје.   Следејќи 

Отворен информативен ден за втор циклус студии

Почитувани, На 12 февруари 2024 година (понеделник) ќе се одржи ОТВОРЕН ИНФОРМАТИВЕН ДЕН за промоција на студиумите на 2 циклус студии, согласно следниот распоред: 1. СТАТИСТИЧКИ МЕТОДИ ЗА БИЗНИС И ЕКОНОМИЈА со почеток во 09.30 часот. 2. СМЕТКОВОДСТВО И РЕВИЗИЈА со почеток во 10.00 часот. 

Креативна работилница – катедра Маркетинг

Економски факултет - Скопје бул. Гоце Делчев бр.9В, Скопје, Центар, North Macedonia

Почитувани колеги, Со големо задоволство најавуваме дека оваа година Катедрата Маркетинг организира работилница за студентите, која ќе се реализира на 20 март 2024 година (среда) со почеток во 9:00 часот. Преку тимска работа, студентите ќе имаат можност да работат на конкретна задача и да изготват 

Улогата на жената во економската трансформација на општеството

Економски факултет - Скопје бул. Гоце Делчев бр.9В, Скопје, Центар, North Macedonia

  Почитувани, Ни претставува особена чест и задоволство да Ве поканиме да присуствувате на работилницата, организирана од страна на Катедрата по Економија, на тема „Улогата на жената во економската трансформација на општеството“.   Агендата на настанот е следна: Поздравен говор и отворање на настанот - 

КОНКУРС за избор на најдобар есеј на тема: „Влијанието на вештачката интелигенција и современите технологии врз образовните трендови“

Економски факултет - Скопје бул. Гоце Делчев бр.9В, Скопје, Центар, North Macedonia

По повод Денот на Европа Центарот за податоци и информации на Европската Унија (ЕУи) и Факултетското студентско собрание на Економски факултет - Скопје објавуваат   К О Н К У Р С за избор на најдобар есеј на тема: „Влијанието на вештачката интелигенција и современите 

Инвестициските фондови како можност за вложување и кариерен развој

  Почитувани, Ни претставува особена чест и задоволство да Ве поканиме да присуствувате на работилницата, во организација на Катедрата за Финансии на Економскиот факултет - Скопје, на тема „ИНВЕСТИЦИСКИТЕ ФОНДОВИ КАКО МОЖНОСТ ЗА ВЛОЖУВАЊЕ И КАРИЕРЕН РАЗВОЈ“.   Агенда на настанот: Обраќање на Раководителот на 

Свечена промоција на дипломирани студенти – прв циклус студии

Економски факултет - Скопје бул. Гоце Делчев бр.9В, Скопје, Центар, North Macedonia

  Почитувани, Со задоволство ве информираме дека на 20.05.2024 година, понеделник, ќе се одржи свечена промоција на доделување дипломи на студенти на прв циклус студии, кои дипломирале во академската 2022/2023 година. Промоцијата ќе се одржи на 20.05.2024  година, со почеток во 11.00 часот, во аулата на Економскиот