AI Now – overview of state of AI, generative AI, issues, economy and EU regulatory framework

“AI Now - overview of state of AI, generative AI, issues, economy and EU regulatory framework” кое ќе го одржи д-р Благој Делипетрев, Scientific Project Officer при Joint Research Centre (JRC) во рамки на Европската Комисија, организиран од Центарот за податоци и информации за Европската 

Презентација за Европас и Еврогајденс

Презентација за Европас и Еврогајденс од Националната агенција за европски образовни програми и мобилност на 26.4.2022 година (среда) од 11-12 часот во предавална СМЕБЕ. 

Отворен ден на УКИМ

Драги матуранти, наши идни студенти!    ОТВОРЕН ДЕН на Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј” во Скопје, на 27 април 2023 во два термина, во   10:00 часот и во  12:00 часот, со физичко присуство на секој од факултетите!  Ќе бидат презентирани студиските програми на факултетите, активностите на студентите, центрите за кариера.  Запознајте 

Како до поголема вработливост во услови на дигитализација на економијата

Со големо задоволство најавуваме дека Катедрата по Економија, на 10 мај 2023 година (среда)  организира работилница на тема „Како до поголема вработливост во услови на дигитализација на економијата“.    На работилницата ќе се разговара за прашања поврзани со актуелните предизвици на пазарот на труд во 

20 години Е-Бизнис

Оваа година ја прославуваме 20 годишнината од почетокот на департманот Е-бизнис. Се горедееме со тоа што сме дел од еволуцијата на електронската трговија и иновациите на ова поле. Во чест на нашата 20-годишнина, организираме специјален настан за да го прославиме нашиот успех и да го 

Станете сајбер лидер: паметен, безбеден и квалификуван!

The Congress Centre, Ohrid, Republic of North Macedonia Ohrid, North Macedonia

Почитувани студенти,   со задоволство ве информираме дека Економскиот факултет - Скопје објавува повик за пријавување за учество на 13-та меѓународна летна школа што ќе се одржи под мотото „Станете сајбер лидер: паметен, безбеден и квалификуван“. Интердисциплинарната летна школа за сајбер безбедност ќе се одржи 

ИНФОРМАТИВНА СЕСИЈА за Еразмус+ СТУДЕНТСКАТА МОБИЛНОСТ

ВАЖНО: На 06.09.2023 година (среда) од 10.00-11.00 часот, Економскиот факултет-Скопје , УКИМ ќе организира  ИНФОРМАТИВНА СЕСИЈА за Еразмус+ СТУДЕНТСКАТА МОБИЛНОСТ (online на следниот линк https://meet.google.com/nok-gmbs-edh ) УНИВЕРЗИТЕТОТ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ” ВО СКОПЈЕ објавува КОНКУРС ВО РАМКИ НА ПРОГРАМАТА ЕРАЗМУС+ АКЦИЈА 1: ИНДИВИДУАЛНА МОБИЛНОСТ ЗА 

Трета олимпијада по сметководство – „Повеќе од знаење“

The Congress Centre, Ohrid, Republic of North Macedonia Ohrid, North Macedonia

Почитувани студенти, со задоволство ве информираме дека Катедрата по Сметководство и ревизија објавува повик за пријавување за учество на Трета олимпијада по сметководство - „Повеќе од знаење“. Настанот ќе се одржи во периодот од 18-21 септември 2023 г. во Конгресниот центар на УКИМ во Охрид.