EVIDENCE-INFORMED POLICY MAKING IN THE EU: CHALLENGES AND OPPORTUNITIES

Драги колеги, 

 

Непосредно пред Светскиот ден на Науката за мир и развој, со посебно задоволство Ве покануваме на предавање на тема: EVIDENCE-INFORMED POLICY MAKING IN THE EU: CHALLENGES AND OPPORTUNITIES” кое ќе го одржи д-р Марио Шарфбилиг, Советник за политика за наука при Joint Research Centre (JRC) во рамки на Европската Комисија. 

Предавањето е иницирано од Центарот за податоци и информации за Европската Унија (ЕУи) на Економски факултет – Скопје при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје и ќе се одржи онлајн на 9.11.2022 година во периодот од 13:30 до 15 часот. 

Линк до предавањето:  https://meet.google.com/eso-shcp-him

Информации за д-р Марио Шарфбилиг, Советник за политика за наука при Joint Research Centre (JRC) во рамки на Европската Комисија. 

Веруваме дека со Вашето ценето присуство ќе придонесете за извонреден успех на настанот. 

Ве очекуваме.

 

Со почит,

Економски факултет  – Скопје

Comments are closed.
70 години

Во 2020 Економскиот факултет при Универзитетот “Св. Кирил и Методиј” во Скопје слави 70 години од своето основање.