fbpx
Драги колеги,  Непосредно пред Светскиот ден на Науката за мир и развој, со посебно задоволство Ве покануваме на предавање на тема: “EVIDENCE-INFORMED POLICY MAKING IN THE EU: CHALLENGES AND OPPORTUNITIES” кое ќе го одржи д-р Марио Шарфбилиг, Советник за политика за наука при Joint Research Centre (JRC) во рамки на Европската Комисија. Предавањето е 
Read more
Почитувани, На следниот линк можете да го погледнете огласот за ангажирање на демонстратори на Економскиот факултет – Скопје во учебната 2022/2023 година ОГЛАС за ангажирање демонстратори Со почит, Економски факултет – Скопје
Read more
60 години – Постдипломски студиум Монетарна економија, финансии и банкарство 14 Декември 2021 КОНФЕРЕНЦИЈА: ФИНАНСИИТЕ ВО УСЛОВИ НА ПАНДЕМИЈА Линк: https://meet.google.com/zue-czre-xbi ПРОГРАМА 10:00 – 10:15 Поздравно обраќање на Деканот на Економскиот факултет – Скопје Обраќање на Раководителот на студиумот (Промоција на Монографија – 60 години 
Read more
Почитувани, на следниот линк можете да го погледнете записникот на Изборната комисија за првични резултати од одржаните избори за претседател и членови на Факултетско собрание на Економски факултет – Скопје одржани на 15.11.2021г. Записник за ПРВИЧНИ резултати од избори за претседател и членови на ФСС 
Read more
Почитувани, На следните линкови можете да ги погледнете одлуките, соопштението, упатството и избирачките списоци за следните избори за Факултетското студентско собрание: 1. Одлука за исполнување услови 2. Одлука за конечна листа на кандидати 3. Соопштение 4. Упатство 5. Известување Избирачки список ФСС – 2021/2022 ПРВ 
Read more
Почитувани, На следниот линк можете да го погледнете решението за именување на членови на избирачки одбори за спроведување на изборите за претседател и членови на Факултетско студентско собрание на Економскиот факултет – Скопје Линк од решението Со почит, Економски факултет – Скопје
Read more
Почитувани, Заради правилно спроведување на постапката за избор на претставници во Факултетското студентско собрание на Економскиот факултет – Скопје, од студенти запишани на прв циклус студии, дозволете ни да ве информираме дека, Наставно научниот совет со одлука ја определи припадноста на студентите по години. Линк 
Read more
Почитувани, На следниот линк можете да ја погледнете одлуката за изменување на одлуката за избор на претседател и членови на факултетското студентско собрание на Економскиот факултет – Скопје, кои ќе се одржат на ден 15.11.2021 г. Одлука за изменување на одлуката за распишување на избори 
Read more
Почитувани, На следниот линк можете да ја погледнете одлуката за избор на претседател и членови на факултетското студентско собрание на Економскиот факултет – Скопје, кои ќе се одржат на ден 15.11.2021 г. Одлука за избори на претседател и членови на студентско собрание Со почит, Економски 
Read more
Почитувани студенти, Доколку ви е потребна помош за техничко подесување на вашите компјутери и телефони за онлајн полагање во сакале да ве информираме дека во петок (15 јануари) од 14.00 до 15.00 часот ќе се одржи онлајн обука и давање помош за подесување. За да 
Read more
70 години

Во 2020 Економскиот факултет при Универзитетот “Св. Кирил и Методиј” во Скопје слави 70 години од своето основање.