„Самиот податок дека околу 80 отсто од средношколците се одлучиле да студираат на државните универзитети кажува дека тие избрале квалитет. Квалитетот на високообразовните државни институции пред сè се согледува во концепирање на наставните програми“, вели проф. д-р Предраг Трпески, декан на Економскиот факултет -Скопје при 
Read more
Почитувани, Амбасадата на Соединетите Американски Држави во Скопје објавува повик за пријавување на студенти заинтересирани за посетување на практикантска работа. ❗️Рок за аплицирање до 7-ми април Повеќе информации на следните линкови: FNSIP Vacancy Announcements 2024 Local Student Internship   Со почит, Економски факултет – Скопје
Read more
Денес во просториите на Економскиот факултет – Скопје, деканот проф. д-р Предраг Трпески одржа состанок со г-дин Александар Манев-генерален директор на Кроација осигурување АД, Друштво за неживотно осигурување Скопје и со претставници од истата институција. Во рамки на остварената средба, се одвиваше плодна дискусија во 
Read more
На 27 март 2024 година во просториите на Економскиот факултет – Скопје, успешно се реализираше работилницата на тема „Улогата на жената во економската трансформација на општеството “ во организација на Катедрата за Економија. Настанот го отворија Деканот на факултетот проф. д-р Предраг Трпески, и раководителот 
Read more
На ден 26.3.2024 година во просториите на Економскиот факултет – Скопје, деканот проф. д-р Предраг Трпески и главниот извршен директор на Македонско кредитно биро, м-р Тони Трајанов, потпишаа Меморандум за заедничка соработка.Потпишаниот Меморандум претставува заложба на двете страни за унапредување и продлабочување на меѓусебната соработка 
Read more
Во текот на денешниот ден, деканот на Економскиот факултет – Скопје, проф. д-р Предраг Трпески, беше домаќин на директорот на Управата за финансиска полиција, г-дин Горан Иванов и други претставници од Управата за финансиска полиција.Во рамки на остварената средба, се разговараше за прашања кои се 
Read more
Почитувани студенти, Ве известуваме дека е отворен повик за учество во студентска фокус група во рамки на проектот „Премостување на јазот: „нетрадиционалните“ студиски програми и иднината на одржливост на внатрешната ревизија“. Без разлика дали студирате економија, е-бизнис, финансии, маркетинг, менаџмент и претприемништво, меѓународна трговија или 
Read more
Врз основа на член 59 од Законот за Народната банка на Република Северна Македонија и Одлуката за утврдување потреба од засновање работен однос бр.04-347/1 од 4 јануари 2024 година, Народната банка на Република Северна Македонија распишува   ОГЛАС за вработување во Народната банка на Република 
Read more
 Заради поттикнување на развојот на научната мисла и изработка на трудови од областа на макроекономијата и банките и банкарските системи, како и афирмација на млади и стручни кадри, Народната банка на Република Северна Македонија (во натамошниот текст: Народната банка) доделува Годишна награда за млади истражувачи 
Read more
Во просториите на Економскиот факултет-Скопје, деканот проф. д-р Предраг Трпески, одржа состанок со претставници од ПроКредит Банка. На состанокот беа дискутирани актуелните состојби и предизвици со кои се соочуваат банкарскиот сектор и високо-образовните институции и беа изнајдени потенцијални подрачја за меѓусебна соработка. Во таа насока 
Read more
70 години

Во 2020 Економскиот факултет при Универзитетот “Св. Кирил и Методиј” во Скопје слави 70 години од своето основање.