На 02 ноември 2023 година, 15 успешни студенти од департманот за Сметководство и ревизија, заедно со проф. д-р Зорица Божиновска Лазаревска и асист. м-р Иван Дионисијев имаа привилегија да ги посетат новите и современи канцеларии на EY Macedonia. Посетата беше позитивно искуство за студентите, а 
Read more
Дали би сакале да бидете дел од следната генерација на Програмата за пракса на Германското Стопанство? Дали би сакале да имате пракса во траење од 3 до 6 месеци во водечките компании во Германија? Дали би сакале да бидете дел од една одлична регионална алумни 
Read more
Почитувани студенти, Бирото за јавни набавки објавува ПОВИК ЗА ПРАКТИКАНСТВО за 3 (три) студенти, коишто се апсолвенти или на магистерски студии за период од 3 (три) месеци, почнувајќи од 15.11.2023 година до 15.2.2024 година. Ангажманот би бил 4 часа дневно, а во зависност од вашите 
Read more
Во рамките на министерската конференција „Обезбедување квалитет во високото образование – трендови и случувања во ЕУ и Западен Балкан“, во организација на Министерството за образование и наука во соработка со Секретаријатот на иницијативата за образовни реформи во Југоисточна Европа – ERI SEE, Министерот за образование 
Read more
Здружението за истражување и анализи – ЗМАИ објави конкурс за доделување на награда за млади квантитативни умови: „Славица Тодоровска”. Се повикуваат сите млади да ги поднесат нивните идеи во форма на труд, во кој ќе бидат разработени актуелни општествени проблеми, а во трудот задолжително ќе 
Read more
Македонија 2025 (Фондација МК2025) и Фондацијата „Атанас Близнакоф“ од САД распишаа отворен повик за доделување на 40 (четириесет) стипендии за талентирани студенти преку „Атанас Близнакоф„ програмата за студентска извонредност за учебната 2023/2024 година. Стипендиите се доделуваат на редовни студенти кои ќе се запишат во прва година на прв циклус на студии на сите 
Read more
УНИВЕРЗИТЕТОТ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ” ВО СКОПЈЕ објавува КОНКУРС ВО РАМКИ НА ПРОГРАМАТА ЕРАЗМУС+ АКЦИЈА 1: ИНДИВИДУАЛНА МОБИЛНОСТ ЗА СТУДЕНТИ за академската 2023/2024 година Во рамки на програмата ЕРАЗМУС+ K103 на Европската комисија, Универзитетот „Св. Кирил и Методиј” распишува конкурс за доделување стипендии за студенти 
Read more
Во текот на денешниот ден, деканот на Економскиот факултет – Скопје, проф. д-р Предраг Трпески, беше домаќин на претседателот на Регулаторна комисија за енергетика и водни услуги на Република Северна Македонија, м-р Марко Бислимоски. Во рамки на остварената средба, се разговараше за прашања кои се 
Read more
49-ти Регионален курс за главните аспекти на меѓународната економска агенда за земјите во транзиција во соработка со УНКТАД Во просториите на Економскиот факултет – Скопје се одржа официјалното отворање на 49-тиот Регионален курс за главните аспекти на меѓународната економска агенда за земјите од Источна Европа 
Read more
Во текот на вчерашниот ден се одржа настанот КАРИЕРНО ВМРЕЖУВАЊЕ во организација на Економски факултет-Скопје и Факултетското студентско собрание. Настанот со свое обраќање го отвори Деканот, проф. д-р Предраг Трпески, а обраќање имаа и проф. д-р Катерина Тошевска-Трпчевска, координатор за општествени науки во Центарот за 
Read more
70 години

Во 2020 Економскиот факултет при Универзитетот “Св. Кирил и Методиј” во Скопје слави 70 години од своето основање.